Σχετικά

katerina theologou-3tDelightful Area ή διαφορετικά ο “χώρος” της απόλαυσης. Γεμάτος συνταγές, ιστορίες, πληροφορίες και μαγειρικά μυστικά. Εκεί που απολαμβάνουμε να φτιάχνουμε συνταγές, μαγειρικής και ζαχαροπλαστικής, να δημιουργούμε, να μαθαίνουμε, να πειραματιζόμαστε και φυσικά να γευόμαστε με φίλους και αγαπημένους.

Συνταγές που μαθαίνω από τη μαμά, από τη γιαγιά, από νέους και παλιότερους, αγαπημένους Έλληνες και ξένους σεφ, από φίλους που έτυχε να δοκιμάσω και να γευτώ τις δημιουργίες τους. Μια κουζινοβιβλιοθήκη γεμάτη με συλλογές περιοδικών, αποκόμματα, αφιερώματα, βιβλία γαστρονομίας να ανατρέχω καθε λίγο, σα μια ανεξάντλητη πηγή έμπνευσης.

Ακατάσχετη επιθυμία για το καινούριο. Δοκιμές και πειραματισμοί συνεχώς. Πειραματισμούς με ότι νέο υλικό κυκλοφορεί ή δεν έχει τύχει να δοκιμάσω, με νέες τεχνικές, με κουζίνες διαφορετικών λαών. Μόνο μοριακές καταστάσεις δεν έχει τύχει να αγγίξω ακόμα.

Ιστορίες από εστιατόρια και ταβέρνες, διάφορες γευστικές εμπειρίες που είχαμε και μοιράζομαι μαζί σας, πληροφορίες από τα διάφορα υλικά που χρησιμοποιούμε για τη συνθεση του πιάτου μας…

Μαγειρική, ζαχαροπλαστική και φωτογραφία. Οι κατσαρόλες να βγαίνουν από τα ντουλάπια και η φωτογραφική μηχανή ανα χείρας. Στο ένα χέρι το μίξερ, την κουτάλα, τη μαρίζ και στο άλλο τη φωτογραφική μηχανή.

Μυρωδιές, εναλλαγές, γευστικές αναζητήσεις. Όλα προς τέρψιν των αισθήσεων.

To delightful area απαρτίζεται από εμένα, που μαγειρεύω, γράφω, φωτογραφίζω τις συνταγές αλλά και από τον σύζυγό μου Γιάννη, τον τεχνικό του site, τον επίτιμο δοκιμαστή όλων αυτών που σκαρώνω στην κουζίνα, τον άνθρωπο που μοιράζομαι το ενδιαφέρον μου για το καλό φαγητό (όταν μπαίνει κι εκείνος στην κουζίνα κάνει θαύματα), τους προβληματισμούς μου όσον αφορά την διαδρομή αυτού του site στα διαδικτυακά μονοπάτια αλλά και γενικά,  τον άνθρωπο που μοιράζεται μαζί μου τη ζωή μου. Μαζί κάνουμε έναν όμορφο συνδυασμό.

Τέλος, να ευχηθώ να έχουμε όλοι μας ενδιαφέροντες γευστικούς πειραματισμούς, καλά μαγειρέματα και μεγάλες απολαύσεις!

Κατερίνα Θεολόγου

*Για περισσότερη αλληλεπίδραση μαζί μου σχετικά με τις μαγειρικές μας περιπέτειες περιμένω τις παρατηρήσεις σας από κάποια συνταγή που σας προτείνω και σας κίνησε το ενδιαφέρον ή τη φτιάξατε, τις εντυπώσεις σας, τις διορθώσεις σας, τις επισημάνσεις σας, τις ιδέες σας στα σχόλια της κάθε ανάρτησης αλλά και στο facebook, στο twitter και στο instagram.


Creative Commons License

Το περιεχόμενο του http://www.delightfularea.com/ (εικόνες, κείμενα, συνταγές) είναι υπό την άδεια Creative Commons Attribution 4.0 International License.

Μπορείτε να μοιραστείτε (αντιγράψετε και αναδιανέμετε το υλικό με κάθε μέσο και τρόπο), προσαρμόστε (αναμείξτε, τροποποιήστε και δημιουργήστε πάνω στο υλικό) για κάθε σκοπό, ακόμα και εμπορικό, υπό την προϋπόθεση οτι υπάρχει αναφορά στον δημιουργό με σύνδεσμο στο https://www.delightfularea.com/ και με αναφορά σε περίπτωση που έχουν γίνει αλλαγές. Μπορείτε να το κάνετε αυτό με οποιονδήποτε εύλογο τρόπο, αλλά όχι με τρόπο που να υπονοεί ότι ο δημιουργός αποδέχεται το έργο σας ή τη χρήση που εσείς κάνετε.